Εξερευνήστε!

Βρισκόμαστε σε μία περιοχή γεμάτη απο φυσικές ομορφιές, παράδοση, ιστορία, πολιτισμό, ζωή... Εξερευνήστε την και ανακαλύψτε!

 
Μερη για να επισκεφθειτε

- Λυγουριό

Το Λυγουριό είναι ο μεγαλύτερος οικισμός της περιοχής και απέχει μόνο δύο χιλιόμετρα απο το Αρχαίο Θέατρο. Οι περίπου 3.000 κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια της γής και την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. 

Το Λυγουριό προσφέρει σχεδόν ότισήποτε μπορεί κανείς να περιμένει απο μία επαρχιακή κωμοπολη: καταστήματα, φαρμακεία, κέντρο υγείας και γιατρούς, τράπεζες με ΑΤΜ, ταχυδρομείο, εστιατόρια, βενζινάδικα και συγκοινωνιακές υπηρεσίες. 

 

- Παλιά Επίδαυρος

Ένα μικρό γραφικό παραλιακό χωριό, με εστιατόρια, ξενοδοχεία, κάμπιγκ, ένα τεράστιο δάσος απο πορτοκαλιές και όμορφες ακτές για κολύμπι! 

 

- Νέα Επίδαυρος

Ένα ιστορικό χωριό, στην κορυφή ένος βράχου. Στη Νέα Επίδαυρο έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση το 1821. Κατεβαίνοντας τον βράχο και περνώντας μέσα απο ένα δάσος εσπεριδοειδών θα βρεθείτε σε μία πέροχη ακτή με μια μαρίνα σκαφών  στο αριστερό μέρος. 

Αρχαιολογικοι Χωροι

- Το Αρχαίο Θέατρο, το Ασκληπιείο και το Ιερό του Μαλεάτη Απόλλωνα

Ένας απο τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλον τον κόσμο. Τόπος λατρείας του Ασκληπιού, θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας και συνάμα κοιτίδα πολιτισμου. Ένα μαγευτικό μέρος, με ιστορία, ενέργεια και παγκόσμια ακτινοβολία.

 

- Η πυραμίδα του Λυγουριού

Δίπλα στο βυζαντινό ναό της Αγίας Μαρίνας, στο Λυγουριο θα δείτε τα ερείπια μίας απο τις ελάχιστες πυραμίδες στον ελληνικό χώρο, η οποία χρονολογείται στο 2100 πΧ και της οποίας η χρήση είναι μέχρι σήμερα άγνωστη.

 

- Η Βυθισμένη Πόλη και το Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Στη θέση της σημερινής Παλιάς Επιδαύρου, υπήρξε η αρχαία πόλη της Επιδαύρου με το λιμάνι της. Σήμερα, ένα μέρος της αρχαίας πόλης διακρίνεται βυθισμένο σε χαμηλό βάθος κάτω απο το νερό της θάλασσας. Στην ίδια περιοχή θα δείτε το πανέμορφο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

 

- Οι Μυκηναϊκές Γέφυρες του Αρκαδικού

Κοντα στο χωριό Αρκαδικό, και δίπλα στον παλιό δρόμο για το Ναύπλιο, θα δείτε δύο Μυκηναϊκές Γέφυρες, τμήμα του οδικού δικτύου των Μυκηναίων, οι οποίες χρονολογούνται απο τον 14ο-13ο αιώνα πΧ. Εϊναι οι αρχαίοτερες κατασκευές αυτού του είδους στην Ευρώπ

Βυζαντινα Μνημεια

- Εκκλησίες και ξωκλήσια στο Λυγουριό

Μέσα στο Λυγουριό και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια της βυζαντινής εποχής. Μέρη λατρείας και αρχιτεκτονικά μνημεία που στην τοιχοποιία τους ενσωματώνουν δομικά στοιχεία αρχαίων ναών. Βυζαντινές τοιχογραφίες, αρχαία κιονόκρανα και ένα άρωμα κατάνυξης συμπληρώνουν την εικόνα!

 

-Μονή Αγνούντας, Παναγία Πολεμάρχα και Μονή Αυγού

Η Μονή Αγνούντος είναι ένα γυναικείο βυζαντινό μοναστήρι, με βυζαντινές καταβολές στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου. Στην ίδια περιοχή θα βρείτε την ερειπωμένη μονή της Παναγίας Πολεμάρχας, σε μία πανέμορφη τοποθεσία. Η εγκαταλελειμμένη Μονή Αυγού βρίσκεται σε μία δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Τραχειά.

 

 

 

Μουσεια

-Αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου

 Στο αρχαιολογικό μουσείο που λειτουργεί στο χώρο του Ασκληπιείου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ευρήματα απο τον  χώρο του Ασκληπιείου και του Αρχαίου Θεάτρου.

 

 

-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λυγουριού

Είναι καταξιωμένο ως το μεγαλύτερο θεματικό Μουσείο ορυκτών κι απολιθωμάτων Πανελληνίως, με ειδικά εκθέματα που εστιάζουν το ενδιαφέρον των καθημερινών επισκεπτών του, αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Οι συλλογές του θεωρούνται μοναδικές στην Ελλάδα και από τις πιο πλούσιες της Ευρώπης. Μερικά από τα εκθέματά του είναι μοναδικά στον κόσμο. Η συλλογή των Αμμωνιτών της Επιδαύρου η οποία χαρακτηρίζει το Μουσείο, θεωρείται η πληρέστερη της Υφηλίου.

 

 

 

 

 

Click me